Att spela säkert

När det kommer till att spela poker vill ju en överväldigande majoritet veta att det är seriösa aktörer som anordnar spelet, så man inte råkar ut för tråkigheter. Vad kan hända, frågar du dig? Ja, går du till en skum källare och spelar med folk som du inte är säker på att de har rent mjöl i påsen kan allt möjligt hända, tänk bara på hur många i filmer som råkar illa ut för att de spelat i fel sällskap? Nu är verkligheten inte som på film alla gånger, men det lönar sig att vara försiktig.

Samma sak gäller när man spelar på nätet. Det finns en uppsjö av aktörer, och det gäller att hitta en site som är seriös och betrodd. En bra metod för att försäkra sig om att en spelsite är legitim är att kolla om de skriver om sina licenser, och om de är öppna med sina metoder. Till exempel Betsson, en välkänd och betrodd site. På deras hemsida kan man läsa följande under fliken ”Licenser och säkerhet”:

För att säkerställa att vår pokerprogramvara alltid producerar slumpmässiga nummer så har vi oberoende kontrollanter som går igenom vår slumpgenerator (RNG) månadsvis. Du kan se deras rapport här (bild).
Spelare som använder ”poker bot” program för att ta beslut åt sig under spelet fuskar. Alla spelare måste känna sig bekväma och trygga över att de har samma tekniska förutsättningar vid pokerborden.

Genom att berätta att de använder sig av oberoende kontrollanter visar Betsson att de är en seriös aktör, och du kan lugnt börja spela utan att vara rädd för att dina pengar kommer fuskas bort, antingen av bolaget eller av andra spelare. Trygghet framför allt!